pátek 23. ledna 2015

Banánové dortíčky

Já vlastně ani dneska nevím, co bych vám napsala. Žádný příběh ani životní moudro ze mě nevypadne. A už vůbec dnes nečekejte pečlivě nafocený sofistikovaný recept na nějaký neodolatelný moučník. Ani pomyšlení.

Ale nic není ztraceno - mám pro vás alespoň vzpomínku na dětství a tip, jak alespoň na chvíli zabavit nemocné dítko (čím to je, že nemocné děti mají stejně energie jako zdravé?), když už jste vyčerpali nejen sebe, ale i veškeré nápady, jak zotavujícího se maroda zabavit.

Vzpomínáte na banánové jednohubky namáčené v čokoládě? Pokud vás v dětství z nějakého důvodu minuly, můžete si to teď vynahradit:

Banánové dortíčky

Rychlé, jednoduché a mňamózní pohoštění nejen pro děti, které při přípravě a hlavně zdobení rády pomohou.


banánové dortíčky


cca 20 ks

Ingredience:

2 banány
dětské piškoty

100 g čokolády na vaření (gurmáni dají kvalitní hořkou čokoládu)
slabý plátek másla
3 lžíce smetany ke šlehání (dle potřeby)

Postup:

Banány nakrájíme na kolečka silná cca 1,5 cm. Každé kolečko vložíme mezi dva piškoty a propíchneme párátkem jako jednohubku.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kousek másla a šlehačku. Vymícháme hladkou polevu, do které namáčíme banánové jednohubky. Ty klademe na pečící papír a ihned je posypeme kokosem nebo cukrovým zdobením.

Jednohubky dáme uležet na několik hodin do lednice - piškoty nasáknou vlhkost z banánu a chutě se pěkně propojí. Před podáváním můžeme každý dortík posadit do papírového košíčku.


banánové dortíčky

 Ať se povedou!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...