pátek 24. června 2016

Okurkové nealko mojito

Čeká nás pár horkých dní, a tak se bude hodit nějaké to osvěžení. Až z mrazáku vytáhnete i poslední jahodový chia nanuk a zatoužíte po dalším zchlazení, můžete si připravit domácí ledový čaj se spoustou čerstvého ovoce a taky ledu nebo vsadit na okurku a udělat

Okurkové nealko mojito

Je to vlastně obdoba okurkové limonády, která díky limetce a mátě připomíná mé oblíbené mojito.


cucumber virgin mojito


Ingredience
1 okurka hadovka
2 limetky
několik lístků máty (dle chuti)
5 lžic třtinového cukru (dle chuti)
700 - 800 ml vody

/na dokončení/
plátky okurky
kolečka limetky
snítky máty

Postup
Okurku oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do vyšší nádoby. Přidáme šťávu z limetek, lístky máty, cukr a vody tolik, aby okurka byla ponořená. Vše dobře rozmixujeme ponorným mixérem a dáme na 20 minut do lednice. Poté směs přecedíme přes sítko a dolijeme vodou (množství stejně jako u okurkové limonády dle chuti a velikosti okurky).

Dle potřeby dochutíme cukrem či limetkovou šťávou a nalijeme do sklenic, kam přidáme i plátky okurky, ozdobíme snítkou máty, plátkem limetky nebo okurky a podáváme s ledem.

Další možností, která přípravou více připomíná mojito, je podrtit společně na osminky pokrájené limetky, cukr a mátu a směs pak doplnit zcezenou okurkovou vodou. Tak či tak vznikne báječně osvěžující letní drink.

cucumber virgin mojito

cucumber virgin mojito
 
Tak ať vás v horkých dnech příjemně osvěží!

1 komentář:

  1. Harrah's Reno - MapyRO
    Get 광주광역 출장샵 directions, reviews and information for Harrah's Reno in Reno, NV. Harrah's 밀양 출장샵 Reno 광명 출장샵 and 김제 출장안마 its surrounding region - from Reno Airport to Reno 전라남도 출장안마 International Airport.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...