pondělí 28. září 2015

Kokosové řezy

Pěkné sváteční pondělí :)

Doufám, že máte uvařenou kávičku nebo oblíbený čaj, protože se právě servírují

Kokosové řezy

Výborné jsou i s klasickým piškotovým korpusem a upečete-li ho navíc v dortové formě, máte ideální sladký dárek pro milovníky kokosu.


coconut cake

plech 33x23 cm 

Ingredience

/těsto/
4 vejce - žloutky a bílky zvlášť
18 dkg cukru krupice
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
0,5 dcl oleje
1 dcl vody

/krém/
4 dcl mléka
4 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
15 dkg strouhaného kokosu
8 - 10 dkg cukru moučka (dle chuti)
20 dkg másla (pokojová teplota)

/na dokončení/
rybízová marmeláda
strouhaný kokos

Postup:

/korpus/
Z vaječných bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny, postupně tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváme vodu a olej.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem ji v několika krocích už ručně lehce vmícháme do našlehaných žloutků.
Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 150 stupňů cca 35 minut, než je špejle zapíchnutá do těsta suchá a bez nalepených drobečků. Korpus přendáme pomocí pečícího papíru na mřížku a necháme vychladnout.

/krém/
V části mléka rozmícháme mouku a vanilkový cukr. Zbytek mléka pomalu zahříváme a do teplého vmícháme směs s moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Do horké kaše ihned vmícháme kokos a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlou kokosovou kaši. 

/dokončení/
Vychladlý korpus jednou prořízneme, spodní díl potřeme rybízovovou marmeládou, polovinou krému a přiklopíme hodním dílem. Ten potřeme zbytkem krému a hustě posypeme kokosem.


coconut cake

Ať se povedou!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...