čtvrtek 11. prosince 2014

Kokosky jen ze dvou ingrediencí

Dámy, pojďme si teď něco slíbit:
 
Letos s díky odmítneme startovací číslo od pořadatelů předvánočního maratonu a místo sprintu za dokonalými Vánocemi pod vlivem zažitých představ o tom, jak by svátky "měly" vypadat, se vydáme na svižnou procházku, na jejímž konci projdeme cílovou páskou o poznání méně unavené, vystresované a vyždímané.

Ono totiž opravdu není nutné dokonale vygruntovat celý byt, napéct dvanáct druhů cukroví, strávit hodiny u sporáku, vykrmit celou rodinu nebo nakoupit spoustu zbytečností. O tom přeci Vánoce nejsou.

A pokud jste už přeci jen startem proběhly a hodláte závod dokončit v soutěžním tempu (držím palce), mohl by se vám hodit následující osvědčený, rychlý a jednoduchý recept na výborné

Kokosky ze dvou ingrediencí

Moc jednodušších a rychlejších receptů na (nejen) vánoční cukroví už asi nenajdete. A milovníci kokosu vás za ně budou nosit na rukou. Opravdu :)


výborné kokosky ze dvou ingrediencí

cca 60 ks
 
Ingredience:

1 plechovka Salka
350 - 370 g strouhaného kokosu (ideálně kombinace hrubšího a jemnějšího)

Postup:

Salko vylijeme do mísy, přidáme 350 g kokosu a dobře promícháme. Musí vzniknout hustá tvárná hmota. V případě potřeby (zejména máte-li jen hrubší kokos, který Salko tolik nezahustí) ještě trochu kokosu přidáme.

Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

výborné kokosky ze dvou ingrediencí


Pečeme v troubě vyhřáté na 120 stupňů do zezlátnutí 35 - 40 minut.
Necháme mírně vychladnout a sloupneme z pečícího papíru.

Nelekejte se, kokosky budou po upečení tvrdší, ale už po pár hodinách krásně změknou.

Skladujeme v chladnu v uzavřené nádobě. 
Co se týče trvanlivosti, u nás se počítá v řádu několika málo dní :)

výborné kokosky ze dvou ingrediencí

Ať se povedou a chutnají!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...