pátek 15. srpna 2014

Rybízový koláč s pudinkovým želé

Zbyl vám na zahradě ještě rybíz? Tak hurá pro něj. Máme tu totiž druhou část naší DODO série. Nedávno jsem vám vyprávěla o rybízovém moučníku s pudinkem, který jsem vyráběla metodou DOdělej DOma. Tady je recept na jeho brášku, který vznikl v kuchyni mojí maminky, kde byl ovšem na rozdíl od toho mého ihned dokončen a zkompletován :)

Rybízový koláč s pudinkovým želé

rybízový koláč s pudinkovým želé


Ingredience:

/korpus/
3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 lžíce vlažné vody
9 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

/pudinkové želé/
1 vanilkový pudink
185 ml vody
185 ml pomerančového džusu
cukr dle chuti

/dále/
rybízová marmeláda na potření korpusu 
červený rybíz - omytý a okapaný

Postup:
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky s cukry a vodou vyšleháme do světlé pěny, pak už ručně opatrně vmícháme střídavě bílkový sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy (= forma s prohlubní na náplň; silikonovou pouze vypláchneme studenou vodou) a pečeme na 160 stupňů cca 20 minut.

Korpus necháme zcela vychladnout, mezitím otrháme, omyjeme a necháme okapat rybíz.

Po vychladnutí korpus potřeme marmeládou, navršíme rybíz a přelijeme pudinkovým želé:

Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě s džusem, dle chuti osladíme a povaříme do zhousnutí.

A je to. Další letní rybízový moučník je na světě:


rybízový koláč s pudinkovým želé



Ať se povede.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...