pátek 2. května 2014

Páteční inspirace - dětská party

Také je pro vás období předcházející narozeninám drobotiny plné plánování, hledání a očekávání? Chystám se tenhle plánovací a těšící maraton absolvovat počtvrté. Poučena z předchozích let vím, že příliš mnoho plánování a očekávání je spíš na škodu. Jenže co naplat - příležitost vyřádit se na dortu, zákuscích a drobném pohoštění nemůže zůstat nevyužita. Takže s předstihem začínám hledat inspiraci, co letos oslavenkyni a srocenému příbuzenstvu předložit.

Dort
Otázka dortu zůstává otevřena. 
Na sondovací otázky typu "A jaký dort bys letos chtěla k narozeninám, zlatíčko?" dostávám většinou rozporuplné odpovědi. Poslední variantu - "Jožina z bažin jak ukusuje hlavu Pražákovi" odmítám brát jako definitivní. 

Dezert
Že by konečně došlo na Eton Mess - pohár z čerstvých jahod, šlehačky a sladkých pusinek? Vzhledem k množství bílků schovaných v mém mrazáku je jeho realizace velmi pravděpodobná. Pokud ovšem nevyhraje mini pavlova s čerstvým ovocem.

Pokud nás nezradí počasí, mohly by se hodit domácí nanuky či zmrzlina. Pár tipů na zdravější varianty z čerstvého ovoce a jogurtu je např. tady

Drobné sladkosti
Když je hodně strávníků, hodí se mít po ruce i talíř s domácími cookies a děti určitě neodolají nazdobeným cake pops neboli dortovým lízátkům.


Zdravější sladká tečka
Na slavnostní tabuli nebudou chybět ovocné špízy - rychlé a osvěžující pohoštění, které vyváží i ty méně zdravé sladkosti, které na hosty čekají. 

Jako další zdravou tečku zvolím nejspíš banánový chia puding nebo jinou variantu dezertu z chia semínek, o jejichž blahodárné účinky nemohu širší příbuzenstvo ochudit.

---

Je tolik lákavých možností, tolik receptů k vyzkoušení, tolik dezertů k nazdobení. Takže teď jen nepodlehnout a plánovat s rozumem, abych si pak pro všechno to pečení, čančání a zdobení nezapomněla užít narozeniny naší ratolesti.

Máte nějaký osvědčený narozeninový dezert nebo sladkost? Sem s nimi :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...