pátek 25. dubna 2014

Páteční inspirace - o trochu zdravější pečení

Po velikonočním obžerství a nadmíře sladkých dobrot je čas trochu odlehčit jídelníček. Abychom se nemuseli vzdát našeho oblíbeného pečení, podívejme se na to, jak vykouzlit o špetku zdravější moučníky. V hlavní roli bude celozrnná mouka, ovoce, zdravější sladidla, oříšky a různé "zrní".

banánový chlebíček s ořechy a javorovým sirupem

Banánové moučníky mám ráda i proto, že velmi zralý banán obstará část sladkosti a tudíž lze ubrat cukr. Další část cukru nahrazuji javorovým sirupem. A když už cukr, tak určitě přírodní. Banán se také má rád s ovesnými vločkami - zkuste si upéct třeba banánovo-ovesné cupcakes s tvarohovým krémem.

Několik sympatických receptů na zdravější moučníky nabízí web www.varilamysicka.cz. Na tyto stránky se vracím moc ráda - nabízí recepty na sladká i slaná rychle připravená jídla vhodná i pro malé děti a zdravější varianty některých klasických pokrmů. Doporučuji!

Není nad domácí sušenky. Tyhle ovesné navíc obsahují ořechy, různá semínka a slazené jsou javorovým sirupem. Zkrátka zdraví na talíři :)

Univerzální koláč? To zní slibně. Univerzální špaldový koláč s ovocem? To zní úplně zdravě :) Šup s ním na seznam (nebo radši na talíř).

I omelety a lívance, aka oblíbenou a univerzální snídani/oběd/večeři/dezert, jde připravit zdravěji. Zaujaly mne například celozrnné ricottové lívance s jahodovo-medovou omáčkou nebo pohankové palačinky s borůvkami a skořicovým tvarohem

Domácí müsli tyčinky jsou minimálně stokrát zdravější než ty kupované. Ještě jsem je nezkoušela, ale jsou na seznamu. Budou se hodit na výlety a jako svačinka při letních odpoledních na hřišti.

Tak co, vybrali jste si?
Přeji krásné víkendové pečení!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...