neděle 27. dubna 2014

Banánovo-mrkvový chlebíček

Přátelé, léto a sezóna plavek se blíží, tudíž je třeba si hlídat jídelníček a zařadit do něj více ovoce a zeleniny. Já už jsem začala:

Banánovo-mrkvový chlebíček

Až se příště nebudete moci rozhodnout, jestli upéct banánový chlebíček nebo mrkvový dort, zkuste tento chlebíček 2v1.



Ingredience:
2 hodně zralé banány
100 g najemno nastrouhané mrkve
150 g hnědého cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
100 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice 
špetka mletého hřebíčku
rozinky a/nebo ořechy dle chuti

Postup:
Vejce vyšleháme s cukry.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a kořením.
Mrkev nastrouháme, banány rozmačkáme.

Do směsi vajec s cukrem přidáme olej a vmícháme mrkev a banány, poté postupně promícháme se směsí suchých ingrediencí a nakonec vmícháme rozinky a/nebo nasekané ořechy. Hustotu případně upravíme přidáním trošky mléka nebo naopak mouky (záleží na velikosti banánů).

Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem, těsto do ní nalijeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů 45 minut. Pokud chlebíček rychle hnědne, překryjeme povrch alobalem. Zda je upečený, poznáme podle testu špejlí - po vytažení z těsta je suchá a nelepí.

Podáváme pocukrovaný, výborně ho doplní kopeček šlehačky.

Ať se povede!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...