~~~~~~~~~~
Prostředek týdne, za oknem šedivo, v ledničce mascarpone a v hlavě hlásek, který volá: cheesecake, cheesecake, cheeeeeeeesecake!
Zbláznila ses? Dovol, abych ti připomněla, že je středa - pracovní den. Kdo má ve středu čas na pečení? Já ne!
Prosíííím.
Navíc nemám všechny ingredience, nemám náladu, nemám inspiraci a nemám ČAS!
No taaaak!
Neruš, pracuju.
Jen si to představ - máslová sušenka, lahodný krém, ovoce ...
Hmmmm...
~~~~~~~~~~
Takhle nějak to vždycky začíná. A nemá smysl se dlouho hádat, protože ona skoro vždycky vyhraje. Jak se taky hádat sama se sebou, že?
Tentokrát jsem zvolila kompromis. Není to cheesecake, jak si ho většina z nás představuje (a těm, co čekali opravdový cheesecake, se předem omlouvám). Je to variace na nespočet jeho nepečených variant. Nepotřebuje žádnou želatinu, protože je ve skleničce. Příprava je rychlá a jednoduchá. Prostě vítěz soutěže o jednoduchou a výbornou sladkou tečku pro všední i nevšední den. Pohár, kterému říkám cheesecake, protože chci.
Tady je:
Cheesecake ve skleničce
aneb pohár inspirovaný cheesecakem
Ingredience:
kulaté máslové sušenky Club
200 g mascarpone
200 g jahodového jogurtu (případně jiného, dle použitého ovoce)
1 vanilkový cukr + případně moučkový na doslazení
čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti (já měla mražené jahody, které jsem po rozmražení ještě dosladila)
Postup:
Mascarpone vymícháme s jogurtem a cukrem do hladké hmoty a vrstvíme do pohárů střídavě s ovocem a nalámanými sušenkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat