středa 19. února 2014

Cheesecake ve skleničce

Mám tajemství - slyším hlasy. Přesněji řečeno jeden hlas. Je to jeden z důvodů mojí sladké terapie. Takže pssst. Zůstane to mezi námi.

~~~~~~~~~~

Prostředek týdne, za oknem šedivo, v ledničce mascarpone a v hlavě hlásek, který volá: cheesecake, cheesecake, cheeeeeeeesecake!

Zbláznila ses? Dovol, abych ti připomněla, že je středa - pracovní den. Kdo má ve středu čas na pečení? Já ne!

Prosíííím.

Navíc nemám všechny ingredience, nemám náladu, nemám inspiraci a nemám ČAS!

No taaaak!

Neruš, pracuju.

Jen si to představ - máslová sušenka, lahodný krém, ovoce ...

Hmmmm...

~~~~~~~~~~


Takhle nějak to vždycky začíná. A nemá smysl se dlouho hádat, protože ona skoro vždycky vyhraje. Jak se taky hádat sama se sebou, že?  

Tentokrát jsem zvolila kompromis. Není to cheesecake, jak si ho většina z nás představuje (a těm, co čekali opravdový cheesecake, se předem omlouvám). Je to variace na nespočet jeho nepečených variant. Nepotřebuje žádnou želatinu, protože je ve skleničce. Příprava je rychlá a jednoduchá. Prostě vítěz soutěže o jednoduchou a výbornou sladkou tečku pro všední i nevšední den. Pohár, kterému říkám cheesecake, protože chci.

Tady je:

Cheesecake ve skleničce

aneb pohár inspirovaný cheesecakem

Ingredience:
kulaté máslové sušenky Club
200 g mascarpone
200 g jahodového jogurtu (případně jiného, dle použitého ovoce)
1 vanilkový cukr + případně moučkový na doslazení
čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti (já měla mražené jahody, které jsem po rozmražení ještě dosladila)

Postup:
Mascarpone vymícháme s jogurtem a cukrem do hladké hmoty a vrstvíme do pohárů střídavě s ovocem a nalámanými sušenkami.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...